DRIEBERGEN/DEN-HAAG - De politie heeft op maandag 30 november in Den Haag een 29-jarige Belg aangehouden die in een verborgen ruimte in zijn bestelauto een geldbedrag van 1,2 miljoen euro had verstopt. De man is aangehouden als verdachte van witwassen en poging tot doodslag omdat hij voor de controle inreed op een politieagent.

Omstreeks 16.00 uur wilden medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een auto op de Laan van Wateringse Veld controleren. Omdat ze in burger waren toonden zij hun politielegitimatiebewijs aan de bestuurder. Deze weigerde echter de deur te openen. Om te voorkomen dat de man toch weg zou rijden ging één van de agenten voor de auto staan. Dat belette de bestuurder echter niet zijn auto in de versnelling te zetten en met flink gas richting de agent te rijden. Deze kon nog net op tijd wegspringen om niet aangereden te worden.

Verborgen ruimte
De agenten hebben direct de achtervolging ingezet en het lukte hen de auto verderop klem te rijden. Daar werd de verdachte aangehouden voor poging tot doodslag. In de auto is daarna een onderzoek ingesteld en daar ontdekten de agenten een verborgen ruimte met daarin een bigshopper, vol met bankbiljetten. Het bleek na telling 1,2 miljoen te zijn. De 29-jarige Belg wordt nu ook verdacht van witwassen.