DEN HAAG - Een 82-jarige Hagenaar kwam in maart 2018 om het leven toen hij in Den Haag werd aangereden door een vrachtwagen. De toen 22-jarige chauffeur stond vandaag voor de rechter. Hoewel hij de fietser niet opzettelijk heeft aangereden, heeft hij volgens het Openbaar Ministerie wel aanmerkelijke schuld aan het ongeval.


De man reed met zijn vrachtwagen over de Laan van Meerdervoort en stond bij de kruising met de Anna Paulownastraat. Toen het verkeerslicht op groen sprong trok hij op en wilde rechtsaf slaan, kennelijk onbewust dat hij de 82-jarige fietser nog naast zich had. Een fietsster daarachter zag voor haar ogen gebeuren hoe de oudere man op zijn fiets door de vrachtwagen werd aangereden en onder het gevaarte terecht kwam. Het slachtoffer was op slag dood.

De chauffeur stopte na een paar meter, omdat omstanders gebaarden dat er iets was gebeurd. Toen hij wilde uitstappen zei een vrouw dat hij maar beter even kon blijven zitten. Pas toen de politie kwam is hij uitgestapt en heeft hij gezien wat er was gebeurd.