DELFT - Maandagavond rond 21.00 uur sprak het slachtoffer aan de Apolloweg met de verdachte af voor de verkoop van een camera via de website Marktplaats. Het slachtoffer kreeg een klap in zijn gezicht, waarna de verdachte ervandoor ging. De verdachte werd later aangehouden.


De afspraak vond plaats bij de woning van het slachtoffer. De verdachte wilde graag de camera van de advertentie bekijken. Op het moment dat het slachtoffer de camera pakte kreeg hij een klap in het gezicht. Daarna rende de verdachte ervandoor. Het slachtoffer schreeuwde om hulp. Omstanders gingen achter de verdachte aan. Tijdens de achtervolging gooide de verdachte de camera op de grond. Getuigen slaagden erin de verdachte te stoppen, waarna de politie hem kon aanhouden.

Kans verkleinen

Hoewel dit soort overvallen helaas niet altijd te voorkomen is, zijn er tal van tips om de kans zo klein mogelijk te maken. Ook Marktplaats waarschuwt: “Laat vragen, biedingen en betalingen altijd via Marktplaats Berichten verlopen. Zo heb je gemaakte afspraken altijd bij de hand. Mensen met slechte bedoelingen willen zo min mogelijk sporen achterlaten en proberen onderling contact buiten Marktplaats te houden, bijvoorbeeld via Whatsapp of telefoon. Zorg dat je een goed beeld hebt met wie je handelt. Kijk bijvoorbeeld naar andere advertenties van de verkoper of hoe lang iemand geregistreerd is op Marktplaats. Controleer de gegevens op de website van de politie en check de (ver)koper bijvoorbeeld ook via Google, social media en internetfora. Deel nooit een kopie van je ID/bankpas of rijbewijs. Ook niet als de (ver)koper daar om vraagt.”