DEN HAAG - Nadat in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november op de Laan een gestolen voertuig werd gezien, probeerden de inzittenden van deze bus te ontkomen aan de politie en reed daarbij op de agenten in. Daarop werden twee waarschuwingsschoten gelost en de achtervolging ingezet. Op de Grote Marktstraat reed de bus tegen straatmeubilair aan waardoor het voertuig tot stilstand kwam en werden de twee inzittenden aangehouden. Niemand raakte daarbij gewond.


Omstreeks 02.15 uur werd op camerabeelden gezien dat op de Laan een bestelbus bij het tankstation stond waarvan het kenteken als gestolen gesignaleerd stond. Op het moment dat agenten de bestuurder aan wilden spreken, zag de man kans met de bus pal langs de politiewagen te rijden. Een agent die naast de auto stond, kon ternauwernood wegspringen terwijl de bus de politiewagen raakte. Hierop loste de agent twee waarschuwingsschoten en volgde een achtervolging door de binnenstad. Op de Grote Marktstraat reed de bus tegen straatmeubilair en kwam daardoor tot stilstand. Agenten hielden daarop de bestuurder en de bijrijder aan. Omdat de bestuurder zich tegen zijn aanhouding verzette, is hij door de agenten onder controle gebracht. Naast de gestolen bus raakten ook vier politiewagens beschadigd, daarom deed de afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) onderzoek. Tijdens zijn vlucht beschadigde de bestuurder ook nog een geparkeerde auto.

Beide verdachten, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige Hagenaar, zijn voor verhoor ingesloten. De agent die bijna door de bestuurder werd aangereden, deed aangifte van poging moord cq doodslag. De recherche onderzoekt de zaak.