DEN HAAG - Tijdens een eenzijdig ongeval aan het Paul Krugerplein op woensdag 4 augustus rond 03:00 uur raakte de bestuurder van een motorscooter zwaar gewond. Terwijl agenten hulpverlening startten aan het slachtoffer, is de motorscooter van het slachtoffer gestolen. De politie onderzoekt het incident.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder van een motorscooter zonder helm rijden en opvallend rijgedrag vertonen. Nog voor de agenten de bestuurder een stopteken konden geven om hem te controleren, zag hij de politieauto en besloot flink gas te geven. De bestuurder is op hoge snelheid tegen een paal aangereden. Agenten startten meteen hulpverlening. Het slachtoffer, een 16-jarige Hagenaar, is met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd, verkeersongevallen experts doen onderzoek. Tijdens de hulpverlening van het slachtoffer is de motorscooter gestolen. De politie komt graag in contact met getuigen die hier meer informatie over hebben.

Getuigen
Getuige zijn van een ongeval kan erg ingrijpend zijn. Bent u getuige geweest van het ongeval en heeft u ondersteuning nodig? Neem dan contact op met Slachtofferhulp. De politie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de diefstal van de motorscooter, of beelden van de omgeving. Heeft u informatie die kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.