DEN HAAG - Bij een verkeersongeval op de Stadhouderslaan reed een bestuurder van een personenauto dinsdagavond 18 mei rond 18.30 uur twee voetgangers aan. Beide voetgangers zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van hen ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis. Uit de eerste tests blijkt dat de bestuurder, een 31-jarige Hagenaar, onder invloed reed van alcohol en drugs. Hij is aangehouden. De politie onderzoekt het verkeersongeval en zoekt getuigen.

Hulpverleners verleenden direct hulp aan de slachtoffers. Hierbij werd ook het Mobiel Medisch Team ingezet. Eén van de slachtoffers werd zwaargewond met spoed onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Agenten namen een alcohol- en speekseltest af bij de 31-jarige bestuurder. Hieruit bleek dat hij onder invloed reed van zowel alcohol als verdovende middelen. Hierop namen agenten zijn rijbewijs in beslag.

Team Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet uitgebreid onderzoek naar de aanleiding van het verkeersongeval. Agenten namen al een aantal getuigenverklaringen op van omstanders die het ongeval zagen gebeuren. De bestuurder zit vast en wordt gehoord.

Iets gezien?
De politie zoekt nog naar getuigen. Zag u of heeft u dashcambeelden van het ongeval? Neem dan contact op met het Team Verkeersongevallen Analyse van de politie Eenheid Den Haag via 0900-8844.