DEN HAAG - Een bestuurder van een personenauto veroorzaakte woensdagavond 29 december rond 20.45 uur een aanrijding op de Neherkade en reed vervolgens direct door. Hij liet daarbij een 41-jarige bestuurder van een bestelbusje hulpeloos achter. Het slachtoffer liep letsel op en is ter controle vervoerd naar het ziekenhuis. Een agent die in een onopvallende surveillanceauto reed en het ongeval zag gebeuren, waarschuwde de hulpdiensten en zette daarna de achtervolging in. In de Vermuydenstraat hield de agent de bestuurder, een 32-jarige Hagenaar, aan. Het sterke vermoeden is dat de verdachte onder invloed was van alcohol.

De verdachte botste op de kruising van de Callandstraat met de Neherkade met volle snelheid op het bestelbusje van het slachtoffer. De agent die de achtervolging inzette, zag dat de airbags van de gevluchte personenauto door de aanrijding waren uitgeklapt. Hij vertoonde gevaarlijk rijgedrag en maakte meerdere verkeersovertredingen. Uiteindelijk wist de agent hem staande te houden in de Vermuydenstraat. Daar hield de agent hem aan.

Uit een voorlopige alcoholtest op straat kwamen sterke indicaties van alcoholgebruik. De afgenomen speekseltest (drugs) was daarentegen negatief. De verdachte is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd en daar is ook een bloedonderzoek verricht. Opsporing Team Verkeer en de VOA (Verkeersongevallen analyse) onderzoeken het ongeval. Uit eerste onderzoek blijkt onder andere dat de verdachte reed met een ingevorderd rijbewijs.