DEN HAAG - Politieteam Laak heeft woensdagmiddag en -avond, 22 september, samen met het handhavingsteam van de gemeente een verkeersactie gehouden in Spoorwijk. De verkeersactie werd gehouden nadat een aantal deelscooters in brand was gestoken. Ook ondervinden bewoners last van een groep jongeren die zich intimiderend gedragen en vernielingen plegen.

Tussen 15.00 en 21.30 uur werden twee controles gehouden die vooral gericht waren op een betere verkeersveiligheid, maar ook om informatie te verzamelen en zicht te krijgen op personen die in dit gebied komen. Daarnaast is er opgetreden tegen strafbare feiten.

Tijdens de controles werden voornamelijk brom- en snorfietsers gecontroleerd. Ook begeleidden motoragenten een aantal automobilisten naar de controlelocatie. Van elke bestuurder controleerde de politie eerst autopapieren en rijbewijs. Bij vermoedens van rijden onder invloed namen ze een blaastest af. Ook werd gelet op eventuele technische gebreken van het voertuig.

De eerste controle was bij station Moerwijk, ter hoogte van de Hildebrandstraat. De tweede controle vond plaats bij de Jonathanstraat/Oltmanstraat/Potgieterstraat. Op beide locaties werden bromfietsen op de rollertestbank geplaatst om te zien of deze waren opgevoerd.

Resultaten:
- 134 snor- en bromfietsen gecontroleerd
- 58 bekeuringen gegeven
- 28 WOK-meldingen (‘Wacht op Keuren’ is een melding voor afspraak bij een RDW keuringsstation)
- 3 begrenzers bij snorfietsers ontdekt en in /beslag genomen
- 1 aanhouding voor rijden onder invloed van drugs

Meld overlast en onveilige situaties
De wijkbewoners waren positief over de controles. Onveilige en overlastgevende situaties gaan ten koste van de leefbaarheid in de wijk. De politie blijft komende periode controles uitvoeren. Wilt u in contact komen met de politie over onveilige, overlastgevende of criminele situaties? Bij spoed, bel 1-1-2. Voor overige meldingen, bel 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan 0800-7000.