DEN HAAG - Een 54-jarige man uit Den Haag stond vandaag terecht voor bedreiging van een politicus. Hij plaatste een gif'je van een guillotine met een dreigende tekst. In huis bleek hij ook nog eens meerdere wapens te hebben.


Verdachte reageerde in februari van dit jaar op X op het bericht van een politicus: 'Grappig, jij weet niet eens wat er boven je hoofd hangt.' Daarbij plaatste hij een bewegend plaatje van een guillotine. Hiervan werd aangifte gedaan bij het Team Bedreigde Politici.

De politie heeft bij verdachte een huiszoeking gedaan, omdat op zijn social media-accounts foto's stonden van illegale wapens. In zijn huis werden diverse wapens en honderden patronen aangetroffen.

Er is geen reden om aan te nemen dat verdachte van plan was om de politicus echt iets aan te doen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij zich wel schuldig gemaakt aan bedreiging en verboden wapenbezit. De officier van justitie eiste 20 maanden waarvan 8 voorwaardelijk. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.