DELFT - Een 20-jarige man uit Delft raakte zaterdagavond 29 juni ernstig gewond toen er op hem geschoten werd. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd. Korte tijd later hielden agenten twee verdachten aan. Zij zitten vast voor verhoor. De recherche onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen.


Omstreeks 23.00 uur belde het slachtoffer zelf de hulpdiensten en meldde dat er op hem geschoten was en dat hij gewond was. Agenten troffen de man aan op het Poptahof Noord. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het ernstig gewonde slachtoffer en bracht hem met spoed naar het ziekenhuis. Het was enige tijd onduidelijk wat de locatie van de schietpartij was geweest, dit bleek later op de hoek van de Papsouwselaan en de Westlandseweg te zijn gebeurd.

Terwijl het onderzoek werd opgestart zochten agenten naar de verdachte, waarvan een signalement bekend was. Toen zij twee mannen zagen lopen waarvan er eentje voldeed aan het signalement, wilden zij deze aanhouden. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen, hebben agenten hun wapens getrokken en is er op de Professor Telderslaan door een agent een schot gelost. Daarbij raakte niemand gewond. Beide verdachten, een 28-jarige Delftenaar en een 56-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats, zijn voor verhoor ingesloten. Hun rol bij het incident wordt onderzocht, tijdens hun vlucht bleken zijn een hoeveelheid verdovende middelen te hebben weggegooid. Dit is voor onderzoek in beslag genomen.

Ten tijde van het schietincident hebben op de Papsouwselaan en de Westlandseweg meerdere mensen gelopen/gefietst dan de recherche tot nu toe gesproken heeft. Was u omstreeks 23.00 uur in de omgeving van deze kruising en heeft u iets gezien van het schietincident of wat daaraan vooraf is gegaan? Of heeft u wellicht informatie over de vlucht van de verdachte? Dan komt de recherche in Delft graag met u in contact via 0900-8844.