DEN HAAG - De politie zoekt getuigen van een mogelijk opzettelijke aanrijding op de kruising van de Soestdijksekade met het Soestdijkseplein op zaterdag 21 december. Een 35- jarige man uit Den Haag raakte daarbij gewond.


Rond 19.15 uur kreeg de politie de melding dat er op de Soestdijksekade een personenauto opzettelijk was ingereden op een bromfiets. Eenmaal ter plaatse troffen agenten de gewonde bestuurder aan met zijn beschadigde bromfiets en meerdere personenauto’s met blikschade. Uit verklaringen van enkele getuigen bleek de bestuurder van een blauwkleurige Mercedes voorzien van een Bulgaars kenteken na een ruzie te zijn ingereden op de bromfietser. Aan deze aanrijding was een ruzie vooraf gegaan tussen de bromfietser en de bestuurder van de Mercedes. De bestuurder van de Mercedes reed vervolgens in tegenovergestelde richting tegen meerdere voertuigen aan in de richting van het Veluweplein. Uiteindelijk heeft de bestuurder de bromfietser aangereden die daarbij gewond raakte en later naar het ziekenhuis werd vervoerd. De 27-jarige bestuurder van de Mercedes werd aangehouden.

Getuigen en beelden gezocht
In het onderzoek naar deze opzettelijke aanrijding zijn wij dringend op zoek naar getuigen die rond 19.15 uur op de kruising van de Soestdijksekade met het Soestdijkseplein richting Zuiderparklaan iets hebben gezien. Als er mensen zijn die in het bezit zijn van een dashcam of andere filmbeelden die te maken hebben met dit incident willen we graag spreken. Het uploaden van eventuele beelden kan via een meldformulier op www.politie.nl, Aangifte of melding doen. U kunt uw tips doorgeven via de opsporingstiplijn 0800-6070. Dit kan ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).