DEN HAAG - Bij een steekincident op de Grote Markstraat zijn er vrijdagavond 29 november drie minderjarigen gewond geraakt. Er is nog geen verdachte aangehouden in deze zaak.


Rond 19:45 uur ontving de politie een melding van het steekincident. Ter plaatse bleken er drie mensen gewond te zijn geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij zijn behandeld aan hun verwondingen. De slachtoffers zijn een 13-jarige jongen uit Den Haag, een 15-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn en een 15-jarig meisje uit Leiderdorp. De slachtoffers zijn later op de avond uit het ziekenhuis ontslagen. De slachtoffers kennen elkaar niet.

De politie is direct met meerdere eenheden naar de Grote Marktstraat gegaan. Er is een uitgebreid onderzoek opgestart door onder andere rechercheurs en forensisch specialisten. Kort na het incident werd een signalement van een mogelijke verdachte verspreid. Na het binnenkomen van nieuwe informatie bleek dit signalement niet juist te zijn.

Verdachte
Wij zetten alle middelen die wij tot onze beschikking hebben – zowel zichtbaar als onzichtbaar – in om de verdachte van dit steekincident zo snel mogelijk te vinden. De precieze toedracht van het incident is op dit moment nog onduidelijk. Voor de politie staan alle scenario’s daarom nog open.

Iets gezien?
Bij het opsporen van de verdachte kan de politie uw hulp goed gebruiken. Heeft u iets gezien van dit steekincident, of beschikt u over beeldmateriaal van het incident? Belt u dan met de opsporingstiplijn via het nummer 0800-6070. Anoniem melden kan ook. U kunt dan bellen met Meld Misdaad Anoniem via het nummer 0800-7000.

Slachtofferhulp
De slachtoffers hebben gesproken met rechercheurs en hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. Omdat er tijdens het steekincident veel winkelend publiek aanwezig was in de Grote Markstraat, hebben veel mensen dit incident zien gebeuren. Wij kunnen ons voorstellen dat dit heftig was om te zien. Wij bieden daarom slachtofferhulp aan ooggetuigen van het steekincident of mensen die zich op andere wijze betrokken voelen. Denkt u baat te hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt bij het regionaal service center uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.