DEN HAAG - Op dinsdagmiddag 13 augustus beroofden twee jongens op een fiets in het Haagse Bos een 19-jarige jongen van zijn mobiele telefoon. Zij fietsten na de roof weg in de richting van de Laan van Nieuw Oost-Indië. De politie zoekt getuigen.

Het slachtoffer liep rond 16.15 uur vanaf de Boslaan over het bruggetje het Haagse Bos in. Tijdens de wandeling voerde hij een telefoongesprek. Plotseling voelde hij van achter een harde duw tegen zijn arm en werd zijn telefoon uit zijn hand getrokken. Hierna zag hij de jongen die zijn telefoon had gepakt langs hem heen rennen en achterop de fiets van een andere jongen springen. Het slachtoffer rende de twee achterna, maar ze fietsten met hoge snelheid weg in de richting van de Laan van Nieuw Oost-Indië. Hij verloor ze daarna uit het oog.

Signalement
De verdachte op de fiets is tussen de 15-17 jaar oud en ongeveer 1.75m lang. Hij heeft een getint uiterlijk, bruin kort krullend haar, grote donkere ogen en een grote mond. Hij droeg een diamanten oorbel in zijn rechteroor. Hij reed op een zwarte kleine fiets met bagagedrager.
De andere verdachte heeft een blank uiterlijk en is ongeveer 1.70 lang. Hij droeg een rood Fila trainingspak met witte strepen over de mouwen en broekspijpen. Hij had een witte pet op, heeft een opvallend groot voorhoofd en acné in zijn gezicht.

Getuigen gezocht
Het slachtoffer verklaarde dat er rond het tijdstip van de beroving meerdere mensen langs fietsten. Mogelijk zijn er dus getuigen die de twee verdachten in de omgeving hebben gezien. Heeft u informatie? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.