DEN HAAG - Een supermarkt aan de Steijnlaan werd op vrijdagavond 6 december rond 18:40 uur door twee onbekende mannen overvallen. De twee bedreigden medewerkers met wapens en gingen er met onbekende buit vandoor. Er raakte niemand gewond.


De verdachten vluchtten de winkel uit met een onbekend geldbedrag en sigaretten. De twee renden de Beijerstraat in, richting de Scheepersstraat. Via de Heilbronstraat renden zij vervolgens richting De La Reyweg. Onbekend is hoe ze vanaf daar vluchtten. Agenten keken in de omgeving uit naar de twee verdachten, maar troffen ze daarbij niet meer aan.

Signalementen
Beide verdachten zijn mannen. Een van hen droeg een groene jas, een donkerkleurige trainingsbroek met witte strepen, een donkere muts en een sjaal. De andere verdachte droeg een donkere jas


Iets gezien of gehoord?
De districtsrecherche Den Haag Centrum zoekt getuigen van de overval. Zag u iets verdachts in de omgeving van de Steijnlaan? Of hebt u informatie die kan leiden naar de overvallers? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via M. 0800-7000.

Preventietips overval

Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden zijn naast, inbraken en straatroven, veel winkeliers, ondernemers en bewoners ook de dupe van overvallen. Op de website van de politie staan tips en informatie over wat te doen bij een overval en hoe je preventiemaatregelen kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van pin- en chipknipbetalingen, het monteren van een transparant scherm boven de kassa tegen ‘kassagrepen’, het regelmatig afromen van de kassa en grote bedragen direct stoppen in een afroomkluis met tijdslot. Meld opvallend gedrag binnen en buiten een zaak of woning altijd direct via het alarmnummer 1-1-2. Denk daarnaast altijd aan uw eigen veiligheid. Kijk voor meer informatie op https://www.politie.nl/themas/overval.html