Den Haag - Op vrijdagavond 28 juni hielden politieagenten na een korte achtervolging in de Zusterstraat een man aan die in een gestolen auto met hoge snelheid op de vlucht sloeg. Hij reed hierbij bijna een fietser aan die nog maar net opzij kon duiken en hierdoor ten val kwam. De politie is op zoek naar deze fietser.

Rond 23.45 uur kregen politieagenten in de Zusterstraat de bestuurder van een gestolen auto in het vizier, nadat zij eerder de melding hadden gekregen over de diefstal van deze auto. Toen zij hem tegemoet reden, reed hij met hoge snelheid achteruit  in de richting van de Loosduinseweg waarbij hij eerst tegen een geparkeerde auto aanreed en daarna nog een paaltje ramde. Op zijn vlucht reed hij bijna een fietser aan die nietsvermoedend vanaf de Loosduinseweg de Zusterstraat inreed. De fietser viel op de grond, maar stond hierna weer op. De verdachte vluchtte hierna de auto uit en werd kort daarna in de Sirtemastraat  aangehouden.

Getuige
De politie komt graag in contact met de fietser die getuige was van deze aanrijding in de Zusterstraat op vrijdagavond 28 juni. Na de aanrijding ontstond er een oploop in de straat en hebben de agenten de fietser niet meer gezien. Het is daardoor nog onduidelijk of hij daadwerkelijk is aangereden of misschien zelfs gewond is geraakt.

Bent u de fietser of weet u wie dit is overkomen? De districtsrecherche-Zuid komt graag met u in contact via 0900-8844.