DEN HAAG - Handhavers hielden donderdagavond 24 september aan de Korte Poten in Den Haag een 34-jarige Hagenaar aan nadat hij hen had uitgescholden.


Toen handhavers van de gemeente Den Haag op 24 september rond 23:20 uur een bekeuring uitschreven voor een foutgeparkeerd voertuig, besloot een omstander zich ermee te bemoeien. De 34-jarige man uit Den Haag uitte beledigingen naar de handhavers en schold hen uit. Hierop besloten de handhavers hem aan te houden voor belediging van een ambtenaar in functie. De man weigerde instructies op te volgen en sloeg tijdens de aanhouding wild om zich heen waardoor een van de handhavers ten val kwam en letsel aan haar knie op liep. Gewaarschuwde agenten brachten de man over naar een politiebureau. De aangehouden man weigerde te worden verhoord en krijgt een dagvaarding.

Geweld tegen mensen met publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade.