DEN HAAG - Een 26-jarige Amsterdammer is maandagavond 9 maart omstreeks 20.30 uur op de Jacob Mosselstraat van zijn tas beroofd door twee tot nu toe onbekende mannen.


Het slachtoffer liep samen met zijn moeder over de Jacob Mosselstraat in de richting van Station Laan van Nieuw Oost Indië toen een man hem om een vuurtje vroeg. Nadat hij dat had gegeven, kreeg hij een harde duw en werd zijn tas uit zijn hand gerukt. Vervolgens rende de man die hem beroofd had van zijn tas hard weg in de richting van de Schenkkade. Inmiddels had zich een tweede man bij de straatrover aangesloten. Het slachtoffer heeft het duo nog achterna gezeten, maar verloor ze uit het oog.

Signalement
Van de verdachte die het slachtoffer daadwerkelijk beroofde, is het volgende signalement bekend: donkere huidskleur, ca. 20 jaar oud en gekleed in een rode jas en zwarte broek. De man die met de verdachte weg rende had ook een donkere huidskleur, ca. 20 jaar oud en gekleed in een zwarte broek en donker bomberjack.


Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie over deze straatroof? Neem dan contact op Team Overbosch, telefoon 0900-8844.