DEN HAAG - Een beveiliger alarmeerde zondag 8 september rond 1:15 uur de politie omdat hij iemand op het Plein had aangehouden met een wapen. Agenten namen kort daarna de aanhouding over en hebben de 22-jarige verdachte uit Leiden meegenomen naar het politiebureau. Hij bleek een vuurwapen bij zich te dragen.


De beveiliger van een horecagelegenheid vertelde agenten dat hij een man vast had die vermoedelijk een vuurwapen in zijn broeksband droeg. Bij zijn aanhouding vonden agenten het wapen. Een wapenexpert deed er op het Plein onderzoek naar en het bleek inderdaad te gaan om een vuurwapen. Het wapen is veiliggesteld en in beslag genomen.

De 22-jarige man zit vast en wordt gehoord voor het wapenbezit.

Bel 1-1-2
In spoedeisende situaties belt u het landelijke alarmnummer 112. Dat doet u als u leven of dat van iemand anders in gevaar is. U belt dus 112 als elke seconde telt. Bijvoorbeeld als u iemand ziet met een wapen, bij een verkeersongeluk, of als u getuige bent van een misdrijf of denkt dat iemand wil gaan inbreken. De 112-alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk de juiste hulp. Bijvoorbeeld de brandweer, de politie of een ambulance.