DEN HAAG - In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 augustus heeft een aantal personen voor onrust gezorgd in de Schilderswijk. Ook voor deze nacht gaf burgemeester Jan van Zanen een noodbevel af voor het gebied Hoefkade/Vaillantlaan. De politie verrichtte 27 aanhoudingen en nam zes scooters in beslag. De aanhoudingen waren voor het overtreden van het noodbevel, openlijke geweldpleging, opruiing, belediging en bedreiging.


Ook deze avond liepen weer buurtpreventieteams, jongerenwerkers, buurtvaders en wijkagenten samen door de wijk om het gesprek aan te gaan met de jeugd op straat.

In de loop van de avond verzamelde een groep van ongeveer vijftig jongeren zich op het Vaillantlaan. Agenten stuurden de groep weg, maar daar gaven de jongeren geen gehoor aan. De politie hield direct enkele personen aan.

Gedurende de nacht bleven kleine groepjes personen zich ophouden op diverse plekken bij de Vaillantlaan/Hoefkade en gooiden met stenen en zwaar vuurwerk naar de politie. Ook werd er brandgesticht bij een kiosk voor sport- en spelmaterialen aan het Jacob van Campenplein. De Mobiele Eenheid heeft de brandweer ondersteund bij het blussen van de brand.