DEN HAAG - Op zaterdag 8 februari zijn op klaarlichte dag twee winkels en een pizzabezorger overvallen. Dit gebeurde in en rondom het centrum van Den Haag. De recherche Den Haag Centrum is druk bezig met het onderzoek en roept getuigen op zich te melden.Overval Kruidvat Vlamingstraat


Rond 10.30 uur werd een filiaal van de Kruidvat op de Vlamingstraat overvallen. Hier bedreigde een vooralsnog onbekende man met een vuurwapen het personeel en ging er met onbekende buit vandoor. Naar deze man zijn we nog steeds op zoek. Op het moment van de overval droeg hij zwart gewatteerde jas met capuchon, zwarte broek en zwarte gympen. Hij heeft een licht getinte huidskleur, is rond de 1.75 m lang en zijn geschatte leeftijd is rond de 20 jaar.

Overval pizzabezorger Binnendoor
Later op de middag rond 14.40 uur werd een pizzabezorger aan op de Binnendoor in Den Haag overvallen door een nog onbekende mannelijke verdachte. Het is onbekend of hij wat heeft buitgemaakt. Op dit moment is de man nog niet aangehouden. De politie is op zoek naar een donkergetinte man rond de 30 jaar oud. Hij droeg een zwarte trui met capuchon en een zwarte joggingsbroek. Hij had een gezet postuur.
Overval winkel Paul Krugerlaan

Omstreeks 16.20 uur kwam bij ons de melding binnen dat een winkel aan de Paul Krugerlaan was overvallen door een nog onbekende man. Na bedreiging van de medewerkers, maakte hij zich met een nog onbekende buit uit de voeten. Deze persoon voldoet aan het volgende signalement: het gaat om een donkergetinte man. Hij droeg een donkerkleurige muts, had vermoedelijk dreadlocks, een blauwe jas, zwarte trui met capuchon en had een donkere broek aan.

Weet u meer?
Of er een mogelijk verband bestaat tussen deze drie overvallen is op dit moment niet bekend, de recherche houdt alle scenario’s nog open en is druk bezig met het onderzoek. Uw informatie, hoe klein dan ook, kan de politie in ieder geval helpen om de daders in de bovenstaande zaken op te sporen. Deel uw tips met het nummer 0900-8844 of anoniem met Meld Misdaad Anoniem (M.) 0800-7000.
Bescherm uw winkel tegen overvallen

Overvallers kiezen meestal voor een doelwit dat veel buit oplevert met zo min mogelijk risico. Waar goed wordt beveiligd laten overvallers zich niet zo snel zien. Als u eigenaar of beheerder bent, kunt u door een aantal maatregelen de veiligheid van uw onderneming vergroten. Kijk voor meer tips op politie.nl.