DEN HAAG - Naar aanleiding van klachten van omwonenden over vernield meubilair, achtergelaten afval en meerdere brandjes in het duingebied van het Westduinpark in Den Haag, hebben agenten van politiebureau Scheveningen en Segbroek in samenwerking met handhaving, boswachters en de landelijke eenheid op vrijdag acht mei een actie uitgevoerd. Het Westduinpark bevindt zich tussen Scheveningen en Kijkduin. De overlast locaties bevinden zich tussen de Laan van Poot, het Kwartelpad, de Duivelandsestraat, de Baden Powellweg en het Cort van der Lindenpad.


De actie was gericht op het terugdringen van de overlast. Politie, boswachters en handhavers trokken samen op in deze actie en gingen het gebied in. Ter ondersteuning van deze actie heeft de landelijke eenheid een helikopter ingezet. Aandachtsgebieden waren onder andere Teletubbieland, Hagedissenduin, het uitkijkpunt en de zandspeeltuin met de hindernisbaan. Op deze plekken werd veel afval, verschroeide stukken hout en door vandalisme vernielde speeltoestellen aangetroffen.

Het Natura 2000 is een beschermd natuurgebied. Dit betekent dat men zich alleen op de daarvoor bestemde paden mag bevinden. Bebording geeft dit duidelijk aan. Personen die zich niet aan de regels hielden kregen een boete voor het zich bevinden buiten de paden, het onder invloed zijn van alcohol, het maken van open vuur, vernieling en samenscholing.

Ook de komende periode zal het duingebied extra de aandacht hebben.