DEN HAAG - De politie hield maandag 19 april omstreeks 19.00 uur op de Capadosestraat vier mannen aan na een melding over een vermoedelijk vuurwapen. Volgens een getuige had één van de mannen bij een auto een wapen laten zien aan drie anderen.

Agenten zijn vervolgens met kogelwerende vesten om naar de Capadosestraat gegaan en zagen bij de auto drie mannen staan. Een vierde persoon zat in de auto op de bestuurdersstoel. Direct startten de agenten de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) waarbij ze hun wapens op de mannen richtten. De mannen - twee Hagenaars van 20 en 36 jaar, een 21-jarige Rijswijker en een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats - konden snel worden aangehouden. Bij deze laatste verdachte troffen de agenten in zijn tas een gaspistool en patroonhouder aan. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten

Omdat volgens de melding een vuurwapen was gezien, hebben de agenten besloten de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten toe te passen. Bij deze techniek krijgen verdachten aanwijzingen van de agenten zodat zij de aanhouding kunnen verrichten. De aanwijzingen zijn bijvoorbeeld ‘stap uit de auto’, ‘handen omhoog, jullie zijn aangehouden, ‘loop naar achteren’, ‘op je knieën’.