VOORBURG - Bij een verkeerscontrole in Voorburg zijn zaterdag 10 februari drie personen aangehouden. Twee van hen reden onder invloed van drugs en iemand anders is aangehouden omdat hij 46 lachgastanks bij zich had. Daarnaast zijn diverse bekeuringen uitgeschreven en is iemand staande gehouden die 3700 euro aan boetes had openstaan.

De controle vond zaterdag tussen 15.00 en 22.00 uur plaats op een parkeerterrein aan de Fonteynenburghlaan in Voorburg. Onder meer op basis van ANPR (automatische kentekenplaatherkenning) werden auto's op omliggende wegen zoals de A12, de Maanweg, de Prins Bernhardlaan en de Westvlietweg geselecteerd. De bestuurders kregen een volgteken om mee te komen naar de controle. Daar werden zij in speciaal ingerichte controlevakken gecontroleerd door de politie en de gemeente.

Aangehouden

Een 22-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Pijnacker-Nootdorp zijn aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Een 27-jarige man uit Den Haag is aangehouden voor de handel in lachgas. Een andere bestuurder bleek 3700 euro aan boetes te hebben openstaan. Hij is meegenomen naar het politiebureau om het bedrag te betalen. Andere overtredingen die zijn beboet, zijn door rood licht rijden, handheld bellen tijdens het rijden en het niet tonen van het rijbewijs.

Ondermijning

Ondermijning is lastig te definiëren doordat dit een gevolg is van veel verschillende vormen van criminaliteit. Daarbij vervagen de grenzen tussen de bovenwereld (de ‘gewone’ maatschappij) en de onderwereld (criminaliteit). Je kunt ondermijning zien als het constante gebeuk van georganiseerde criminaliteit op onze samenleving. Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt.

Om ondermijning aan te pakken werken de politie en andere overheidsorganisaties samen met bedrijven. Maar ook de hulp van de burger is onmisbaar. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Heeft u het gevoel dat ergens iets niet in orde is of wordt u bedreigd? Meld het! Dat kan via onderstaande mogelijkheden.