DEN HAAG - Drie verdachten zijn aangehouden in een woning aan de Anna Bijnslaan voor mogelijke betrokkenheid bij een bedreiging met vuurwapen en mishandeling aan de Van Ruysbroekstraat op zaterdagavond 18 december. In de woning is een vuurwapen aangetroffen.

Rond 21:00 uur kreeg de politie een melding dat aan de Van Ruysbroekstraat twee personen waren mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. De verdachten waren vertrokken, maar werden niet veel later aangehouden in de tuin van een woning aan de Anna Bijnslaan. Het gaat om drie mannen van 21, 22 en 25 jaar uit Den Haag. Agenten troffen in deze tuin een vuurwapen aan.

Getuigen meldden dat ze schoten hoorden. Op de locatie zijn geen sporen, zoals hulzen, aangetroffen die dit kunnen bevestigen. De recherche onderzoekt de zaak, waarvan de oorzaak zeer waarschijnlijk in de relationele sfeer ligt. Van de aangehouden verdachten zit alleen de 22-jarige Hagenaar nog vast, hij wordt dinsdag 21 december voorgeleid aan de rechter commissaris. De twee andere verdachten zijn na verhoor heengezonden, de 25-jarige blijft wel verdachte in de zaak.