DEN HAAG - De rechtbank Den Haag heeft een 34-jarige man veroordeeld voor zware mishandeling. Hij heeft op 6 augustus 2023 het slachtoffer, een cafébezoeker, zwaar gewond door een kogel in zijn onderbeen te schieten waardoor diens scheenbeen is verbrijzeld. De verdachte krijgt een celstraf opgelegd van 3 jaar. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 15.000 euro.


Schietpartij

De verdachte heeft het slachtoffer tijdens het uitgaan in een druk bezochte bar met een vuurwapen in zijn been geschoten. Het van korte afstand met een vuurwapen in een drukbezocht café schieten heeft grote indruk op het slachtoffer gemaakt. Alle aanwezigen in de bar hebben deze gebeurtenis als zeer schokkend ervaren. Het baart de rechtbank zorgen dat de verdachte in een drukke uitgaansgelegenheid een doorgeladen wapen bij zich had en daarmee ten overstaan van het uitgaanspubliek een schot heeft gelost. Dit rekent de rechtbank hem zwaar aan.


Strafverzwarende omstandigheden

De rechtbank acht het strafverzwarend dat de man, die eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten, een vuurwapen heeft gebruikt en dat hij in een bar waar veel mensen in een kleine ruimte aanwezig waren, zonder noemenswaardige aanleiding welbewust heeft geschoten op het slachtoffer.

Oordeel rechtbank

De rechtbank oordeelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling. De rechtbank veroordeelt hem tot drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en betaling van schadevergoeding aan het slachtoffer van € 1.010,- aan materiële schade en € 15.000,- aan immateriële schade.