DEN HAAG - De politie heeft woensdag 2 juni rond 01.15 uur drie personen aangehouden na een bedreiging bij een tankstation aan de Zoetermeerse Rijweg. Bij de bedreiging was mogelijk een vuurwapen gebruikt.

Een 27-jarige man uit Den Haag stond met twee vrienden bij het tankstation toen er een auto met drie inzittenden kwam aangereden. De bestuurder reed langs de drie vrienden, riep naar de 27-jarige man en bedreigde hem. Omdat bij één van de inzittenden mogelijk een vuurwapen was gezien, is de Hagenaar naar de winkel van het tankstation gegaan en heeft de politie gebeld. De auto met de drie personen is hierna weggereden.

Volgteken
De bestuurder bleek een bekende van de Hagenaar te zijn. De signalementen van de verdachten en de gegevens van de auto werden doorgegeven aan de meldkamer waarna er werd uitgekeken naar de auto. Diverse uitwegen werden afgezet.

De auto werd op de snelweg A12 op de Utrechtsebaan gezien en de bestuurder kreeg een volgteken. De bestuurder volgde de politieauto, maar veranderde van richting en reed de rijstrook richting de A4 op. Op het Prins Clausplein werd de auto staande gehouden, de bestuurder reed hierbij tegen een politieauto aan.

Agenten hebben de drie inzittenden door middel van een uitpraatprocedure (BGTV) aangehouden. Het gaat om twee Hagenaars van 21 en 31 jaar en een man van 29 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Na onderzoek werd er geen vuurwapen aangetroffen.

BGTV-methode
BGTV staat voor BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. Vanwege de melding waarbij er mogelijk een vuurwapen was gezien hebben de agenten besloten deze methode toe te passen. Bij deze methode krijgen verdachten aanwijzingen van de politie zodat zij de aanhouding kunnen verrichten. De aanwijzingen zijn bijvoorbeeld ‘stap uit de auto’, ‘handen omhoog, jullie zijn aangehouden, ‘loop naar achteren’, ‘op je knieën’.