VOORSCHOTEN - Met de aanhouding van twee verdachten op zaterdag 11 februari denkt de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek een straatroof van zaterdag 7 januari in Voorschoten te hebben opgelost. Eerder werd al een eerste verdachte aangehouden, hij zit nog vast.


Op zaterdag 7 januari werd omstreeks 19.30 uur op het Gershwinpad in Voorschoten een 15-jarige Leidenaar onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn telefoon en jas. De recherche deed sindsdien onderzoek naar deze beroving, waarbij drie verdachten betrokken waren.

Op dinsdag 17 januari werd de eerste verdachte aangehouden, een 17-jarige jongen uit Wassenaar. Hij werd onder schorsende voorwaarden na 14 dagen heengezonden, maar is toen hij deze voorwaarden overtrad opnieuw aangehouden. Hij zit daarom sinds 7 februari weer vast.

Het onderzoek ging onverminderd verder en leidde ook tot de identiteit van de nu aangehouden verdachten. Deze Wassenaarders, broers van 17 en 18 jaar, zijn op zaterdag 11 februari aangehouden en zijn maandag 13 februari voorgeleid aan een rechter-commissaris. Die bepaalde dat hun voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengd wordt.