ZOETERMEER - De politie heeft woensdagmiddag 16 september een drugslab in een pand aan de Kryptonstraat ontdekt. Na een melding van stankoverlast heeft de brandweer het pand doorgelucht, waarna deze verder werd doorzocht.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) werd opgeroepen vanwege het vermoedelijke drugslab om verder onderzoek te doen. In het pand stonden onder andere vaten met stoffen voor het produceren van drugs. Nadat er sporenonderzoek was gedaan werd er begonnen met het ontmantelen van het drugslab. De ontmanteling werd donderdag verder afgerond. De recherche doet verder onderzoek naar de verantwoordelijken van de drugslab. Er is op dit moment nog niemand aangehouden. Getuigen die informatie hebben wordt verzocht zich te melden bij de recherche in Zoetermeer via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Op politie.nl vindt u meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab.

Wat doet de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO)?
De LFO is een ondersteunende forensische afdeling binnen de politie die getraind en uitgerust is om te worden ingezet bij chemische, biologische, radiologische of nucleaire incidenten. Daarnaast geeft de LFO veiligheidsadviezen bij risicovolle opsporingsonderzoeken waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn. Ook doet de LFO soms zelf het opsporingsonderzoek indien dit bijvoorbeeld alleen met speciale bescherming kan. Binnen de LFO zijn ook een aantal adviseurs gevaarlijke stoffen van de brandweer werkzaam. De LFO verricht haar werkzaamheden vooral gericht op veiligheid én opsporing