DEN HAAG - De politie hield eind oktober vijf verdachten aan op verdenking van drugshandel. Hiermee is drugslijn Brian, die zeer waarschijnlijk uit meer dan 100 transacties per dag en ongeveer 15 koeriers bestond, aangepakt. Contactpersonen, die in de afgelopen maanden contact hadden met de dealtelefoon, hebben een sms’je gekregen van de politie.


De recherche startte in juni vorig jaar een onderzoek nadat zij informatie had ontvangen over de mogelijke handel in Den Haag en omstreken. Dit leidde tot de aanhouding van de vijf verdachten (tussen de 22 en 37 jaar uit Den Haag en Rijswijk), waarvan er op dit moment nog 3 verdachten vastzitten.

SMS

Bijna 900 mensen hebben deze week een sms’je ontvangen van de politie. Hun telefoonnummers komen namelijk voor in een in beslag genomen telefoon die alleen maar voor de drugshandel werd gebruikt. De politie heeft van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de aangetroffen contacten per sms te informeren over de negatieve gezondheidsrisico’s van drugsgebruik en hen te wijzen op de extreme maatschappelijke gevolgen van drugs op onze leefbaarheid, veiligheid en het milieu.

Drugslijn Brian weer actief?

Als u informatie heeft dat de drugslijn Brian weer actief is, dan kunt u dat melden bij de recherche. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)