DEN HAAG - Agenten van het EVA-team hielden op dinsdag 24 augustus in Den Haag een 38- jarige voortvluchtige man aan. Deze man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een vrijheidsberoving, doodslag / moord op 14 november 2020 in Engeland.

Het EVA team kreeg begin augustus van het Fugitive Active Search Team (FASTNL) het verzoek deze man op te sporen en aan te houden. Agenten van het EVA-team kregen de man in het vizier en hielden hem afgelopen dinsdag op de openbare weg in Den Haag aan. De Engelse autoriteiten hebben om zijn uitlevering gevraagd.

EVA-Team
Het EVA-Team houdt zich voor de Politie Eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.