DEN HAAG - Op de Medemblikstraat in Den Haag heeft maandagavond 29 januari een vuurwerkexplosie plaatsgevonden. Dit gebeurde rond 23.00 uur. Daarbij raakte niemand gewond. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en de politie komt graag in contact met mensen die hierover meer informatie hebben.


Vierde explosie

Het is de vierde keer in korte tijd dat er een explosie plaatsvindt aan de Medemblikstraat. De explosie van 29 januari veroorzaakte in de portiek flinke schade. Zo waren deuren beschadigd, zaten er scheuren in het plafond en delen van de muren kwamen naar beneden. Vermoedelijk is de schade afkomstig van een cobra.

Iets gezien?

De toedracht van de explosie wordt onderzocht en de politie komt graag in contact met getuigen. Heeft u 29 januari voor, tijdens of na de explosie iets opvallends gezien in de omgeving van de Medemblikstraat? Of heeft u op een andere manier informatie die van belang kan zijn in dit onderzoek, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Laat het ons weten. Dat kan via onderstaande mogelijkheden.

Gevaarsetting en impact

Het plaatsen van explosieven is gevaarlijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties.

Melden helpt!

Als je verdachte situaties ziet, bel dan altijd 112. Heb je informatie over (de achtergronden van) de explosie? Meld het dan ook! Bel de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul het onderstaande tipformulier in op www.politie.nl.