DEN HAAG - Vanavond in Team West en Opsporing Verzocht besteden we opnieuw aandacht aan het dodelijk steekincident op de Pier in Scheveningen. Ook besteden we aandacht aan een woningoverval en een bedreiging in Den Haag.


Dodelijk steekincident l Pier Scheveningen
Op maandagavond 10 augustus rond 18.30 uur werd de 19-jarige Cennethson Janga uit Rotterdam neergestoken op de Pier aan de Scheveningse Strandweg. De man overleed aan zijn verwondingen. Het rechercheonderzoek is momenteel nog in volle gang en voor deze zaak zitten inmiddels drie mensen vast. Op dit moment is het team dringend op zoek naar een man die tijdens het incident een vuurwapen trok. Hiervan zijn beelden verspreid op sociale media. Deze man is op dit moment voortvluchtig. In de uitzending van Team West en Opsporing Verzocht wordt zijn naam genoemd. Ook tonen wij foto’s van deze verdachte.

Woningoverval Francois Valentijnstraat l Den Haag
Op zondagavond 4 oktober zijn twee bewoners overvallen in hun huis aan de Francois Valentijnstraat in Den Haag. Rond 19.00 uur belden twee mannen aan. Door de intercom gaven zij aan van de politie te zijn. De bewoner zag door het kijkgaatje in de deur dat de twee mannen politiekleding droegen. Na het openen van de voordeur, werden de bewoners door de mannen bedreigd met een vuurwapen. Vervolgens werden ze gedwongen geld en sieraden af te geven. Daarna vluchtten de overvallers weg, vermoedelijk in een witte Volkswagen Golf. In de uitzending doen we een getuigenoproep.

Bedreiging met een mes Rijner Wateringkade l Den Haag
Op zaterdag 10 oktober rond 21.30 uur werd op de Rijner Wateringkade ter hoogte van de kinderboerderij een 17-jarige jongen met een mes bedreigd. Het slachtoffer liep samen met een andere jongen op de kade toen een man met een elektrische bakfiets wilde passeren. De beide jongens maakten wat ruimte vrij zodat de man met de bakfiets er langs kon. Na het passeren stopte hij en zette een mes op de borst van het 17-jarige slachtoffer. De bedreiger reed op een bruinkleurige elektrische bakfiets vermoedelijk van het merk Babboe. In de uitzending geven we het signalement van deze bedreiger. De recherche is ook op zoek naar een hardloper die tijdens het incident voorbij liep.

Heeft u informatie over een van de zaken?
Bel uw tips door via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem met M.0800-7000.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur bij TV West. De uitzending wordt ieder uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht wordt vanavond uitgezonden om 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 28 oktober zal het programma rond 13.30 uur op NPO2 worden herhaald.