DEN HAAG - Vanavond zijn er weer nieuwe uitzendingen van Opsporing Verzocht en Team West. In beide uitzendingen is een getuigenoproep te zien vanwege een onderzoek naar een dodelijk steekincident dat plaatsvond in Honselersdijk waarbij een vrouw een man neerstak. In Team West zijn beelden te zien van meerdere diefstallen in Den Haag en een woninginbraak in Kwintsheul. Wie herkent de verdachten?

Dodelijk steekincident Honselersdijk
Op donderdag 17 februari stak een vrouw een man neer in een woning aan het Regulierenpad in Honselersdijk. De 28-jarige man overleed aan zijn verwondingen. De 22-jarige vrouw die ook in de woning aanwezig was is aangehouden. Deze vrouw zit nog steeds vast. Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Binnen het onderzoek is de politie op zoek naar een specifieke getuige: een Roemeense man met de naam ‘Ernest.’ Hij had mogelijk op de dag van het dodelijk steekincident contact met de verdachte en het slachtoffer. Waarschijnlijk bezocht hij op deze dag met de verdachte enkele winkels in Honselersdijk, waaronder een Poolse supermarkt aan de Dijkstraat. In de uitzending een getuigenoproep met Roemeense ondertiteling.

Winkeldiefstallen Den Haag
Op twee verschillende dagen neemt een winkeldief een grote hoeveelheid drank weg bij supermarkten in Den Haag. Op dinsdag 4 januari neemt de dief bij een supermarkt aan de Westvlietweg 8 dozen Bacardi en Wodka weg. Dezelfde man slaat op donderdag 6 januari toe bij een supermarkt aan de Zichtenburglaan. Op de camerabeelden is te zien dat de man bij de wijnafdeling 12 flessen Bacardi in zijn boodschappentas stopt en hiermee wegloopt. De totale waarde van de gestolen drank is ruim 1.500 euro.

Woninginbraak Kwintsheul
Twee inbrekers hebben bij een woning op de Brasem in Kwintsheul ingebroken. Dit gebeurde vrijdagmiddag 4 juni rond 15.50 uur. De twee zochten het huis uitgebreid door waaronder ook de slaapkamer. Om de woning binnen te komen, gooiden de inbrekers een tuinbeeld door een raam. Ze nemen een grote buit mee waaronder Ipads, laptops en mobiele telefoons. In de uitzending zijn camerabeelden te zien van deze twee mannen.

Dinsdag 1 maart is Opsporing Verzocht te zien om 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 2 maart 2022 zal het programma rond 13.20 uur worden herhaald via NPO 1. Op woensdag is de herhaling op NPO2 om 13.20 uur. Team West is om 17.00 uur te zien bij Omroep West. De herhaling is ieder uur daarna te zien. Op woensdag wordt Team West nog een keer herhaald.