DEN HAAG - Uit het niets door drie jongens belaagd en beroofd in het Haagse Bos, dat overkwam een jongen in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 augustus op weg naar huis. Het voorval vond plaats ter hoogte van de kruising van de Leidsestraatweg en de Laan van NOI. De politie komt graag in contact met getuigen van de gewelddadige beroving.

Het slachtoffer, een 17-jarige jongen uit Voorburg, fietste rond 02.30 ’s nachts met een vriend door het Haagse Bos toen hem de weg werd versperd door drie jongens. Een van hen sloeg hem plotseling van zijn fiets. Toen ze zijn afgepakte spullen inspecteerden, wist hij te ontkomen door het bos in te rennen. Zijn vriend kon de belagers ontwijken en verderop de politie bellen. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis, maar de daders gingen er met zijn spullen en fiets vandoor.

Signalement en getuigen
Graag komt de politie in contact met mensen die afgelopen nacht rond 02.30 uur in de buurt waren van het Haagse bos, dan wel de Leidsestraatweg en de Laan van NOI, die mogelijk iets verdachts hebben gezien. Het gaat om drie jongens met een donkere huidskleur. Twee van hen droegen een nauwgesloten capuchon.

Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of vul het tipformulier in.