DEN HAAG - De hulpdiensten kregen op woensdag 26 februari rond 21.45 uur een melding van een bedrijfsbrand aan de Polluxstraat. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie doet nader onderzoek naar de oorzaak. Bij het pand hielden agenten kort na de melding een 54-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor mogelijke betrokkenheid bij de brand.


Eenmaal aangekomen startte de brandweer onmiddellijk met het blussen. Naast het getroffen pand stond een onbekende man achter hekken. Volgens getuigen was hij voor de brand al bij het pand aanwezig. Met behulp van de brandweer, die een hek forceerde, konden agenten de 54-jarige man aanhouden. De verdachte pleegde verzet bij zijn aanhouding en schopte een agent. Voor sporenonderzoek werden zijn handen door agenten ingepakt in zakken. Hij zit vast en wordt gehoord.

Getuigenoproep
Inmiddels zijn er al een aantal getuigen gehoord, maar de politie zoekt nog nieuwe getuigen. Heeft u iets verdachts gezien woensdagavond 26 februari of in de dagen daarvoor bij het pand aan de Polluxstraat? En nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Anoniem melden
Wilt u iets melden, maar niet dat uw naam en telefoonnummer bekend worden. Bellen naar Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 is dan een veilig alternatief. Uw tip kan leiden tot de oplossing van een misdrijf zonder dat uw gegevens bekend worden.