RIJSWIJK - Bij een kapsalon aan de Bilderdijklaan in Rijswijk heeft in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 juni een explosie plaatsgevonden. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen.


De politie kreeg omstreeks 0.35 uur de melding van een verdachte situatie aan de Bilderdijklaan. Ter plaatse bleek dat er een explosie had plaatsgevonden bij een kapsalon. Het pand raakte daarbij beschadigd. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Gevaarzetting

Het plaatsen van explosieven is gevaarlijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties.

Melden helpt!

Als je verdachte situaties ziet, bel dan altijd 112. Heb je informatie over (de achtergronden van) de explosie? Meld het dan ook! Bel de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of vul het onderstaande tipformulier in op www.politie.nl.