DEN HAAG - Aan de Coornhertstraat vond dinsdagavond 4 april rond 18.00 uur een poging overval plaats op een avondwinkel. Twee jongemannen dreigde een medewerker met een steekwapen en liepen naar de kassa. Uiteindelijk gingen de twee er zonder buit vandoor. De medewerker rende kort achter hen aan. Niemand raakte gewond.

De twee overvallers renden de winkel uit in de richting van de Troelstrakade en gingen de binnentuinen in. De medewerker besloot na een korte achtervolging de politie te bellen en terug te gaan naar de avondwinkel. Een getuige wees agenten op het feit dat een van de verdachten een woning in liep, de tweede verdachte zou weggerend zijn richting de Melis Stokelaan. Hierop zochten agenten in een aantal woningen en troffen kleding aan in een portiek. Deze kleding is in beslag genomen voor onderzoek. Na de zoektocht vonden agenten een jongeman en hielden hem aan, al snel werd duidelijk dat hij niets met de overval te maken had en werd hij weer in vrijheid gesteld.

Namens de avondwinkel deed de medewerker aangifte van de poging overval. De politie zoekt tips die kunnen leiden tot het oplossen van dit misdrijf.

Signalementen een van de verdachten

Van beide verdachten is een summier signalement beschikbaar. Beide waren rond de 16 jaar oud met een donkere huidskleur. De jongeman die met het steekwapen bij zich droeg, had een slank postuur en was 1.60 M. lang. Hij droeg een zwarte muts of pet, zwarte kleding en een wit masker voor zijn gezicht. Van de tweede verdachte is nog geen duidelijk signalement.

Tips die kunnen leiden naar de verdachten

Wij zoeken getuigen die iets van de overval gezien hebben. Zag u twee jongemannen op dinsdag 4 april tussen 17.00 en 18.15 uur in de omgeving van de Coornhertstraat die opvallend of verdacht gedrag vertoonden? Neem dan contact op met de districtsrecherche van Den Haag-Zuid via 0900-8844.