DEN HAAG - Een horecagelegenheid in Den Haag raakte flink beschadigd door vermoedelijk zwaar vuurwerk. Dit gebeurde op de ochtend van zondag 17 december rond 2.30 uur aan de Van Ostadestraat. Niemand raakte gewond. Er zijn nog geen aanhoudingen gepleegd. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen die iets gezien, gehoord of eventuele beelden hebben.

De verdachten zijn mogelijk twee personen die ‘s nachts rond 2.30 uur iets naar binnen hebben gegooid bij het pand aan de Van Ostadestraat, bij de hoek met de Vaillantlaan. Binnen is dit ontploft en dit zorgde voor een explosie. Vermoedelijk ging het hierbij om zwaar vuurwerk. Het zorgde voor grote schade zowel binnen het pand als buiten aan de gevel. Ook de ruit van de portiek van de naastgelegen flat raakte beschadigd. Niemand raakte gewond. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen die iets gezien, gehoord of eventuele beelden hebben.

Getuigen gezocht

Heeft u iets gezien of gehoord van de explosie? Of heeft u camerabeelden bij uw woning/auto waarop iets te zien is? Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met explosies, voorbereidende handelingen of handel in zwaar vuurwerk? Deel deze informatie met de politie door te bellen naar 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.