LEIDERDORP - De politie zoekt getuigen van een inbraak in een woning aan het Essenpark in Leiderdorp. Tijdens de inbraak is de inwoonster van de woning enige tijd opgesloten in haar huis door de verdachte.


De bewoonster van de woning aan het Essenpark in Leiderdorp werd in de vroege ochtend van vrijdag 15 april gewekt door een onbekende man in haar slaapkamer. Zij werd bedreigd en opgesloten in de badkamer van haar huis. Toen de vrouw haar huis wist te ontvluchten, vertrok de verdachte in de richting van de Leiderdorpsebrug, ook wel bekend als de Stierenbrug. De politie is direct een onderzoek gestart. Het is nog onduidelijk of er iets is buitgemaakt bij de inbraak.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar een getinte man. Hij sprak Engels met een sterk accent. Heeft u tussen 04:00 en 05:00 uur iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van het Essenpark in Leiderdorp? Ook beeldmateriaal, denk aan beelden van een deurbel of dashcam, kunnen belangrijk zijn voor het onderzoek. Als u informatie of beelden heeft, neem dan contact op via 0900-8844. Melden kan ook volledig anoniem via 0800-7000.