DEN HAAG - Een getuige zag dinsdagavond 22 december rond 18.45 uur een mishandeling op de Laan van Eik en Duinen en belde de politie. Agenten troffen er een 17-jarige gewonde jongeman aan. Het slachtoffer vertelde dat zeven onbekende mannen hem aanvielen en beroofden. De politie doet onderzoek.

De 17-jarige liep vanaf de kruising aan de Laan van Eik en Duinen met de Mient richting de Oude Haagweg naar de ingang van de begraafplaats. Daar stond bij een personenauto een blanke man van 35 à 40 jaar, die kort iets tegen de jongen zei en hem vervolgens ergens mee probeerde te slaan. De jongeman rende van schrik terug richting de Mient. Zijn weg werd echter versperd door een groepje mannen. Daarom draaide de jongen zich om en rende hij over de autoweg richting de Oude Haagweg. De mannen riepen een aantal keren 'politie, staan blijven!' tegen hem. Omdat de jongen op een gegeven moment echt dacht dat hij met agenten te maken had, besloot hij te stoppen. De groep bestond op dat moment uit zeven mannen en die sleurden hem vanaf de autoweg mee naar de stoep op de Laan van Eik en Duinen. Daar werd het slachtoffer door de groep geslagen, onder andere tegen zijn hoofd, en beroofd. Na de beroving splitste de groep verdachten zich, een deel liep weg richting de Oude Haagweg en een deel richting de Mient. Het slachtoffer deed aangifte en de politie doet onderzoek.

Getuigen gezocht
De districtsrecherche Den Haag West komt graag in contact met getuigen die de mishandeling en beroving zagen. Het was op dat moment druk op straat. Zo stopte er op de Laan van Eik en Duinen bijvoorbeeld een auto, waarbij iemand aan de passagierszijde uit het raampje riep: 'Dit is niet normaal.' Graag komt de politie met deze getuige in contact. Alle informatie is echter welkom. Was u ook getuige van deze beroving/mishandeling? Bel dan met 0900-8844. Meldt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Signalementen
De man die de jongen probeerde te slaan bij de ingang van de begraafplaats is een blanke man, van 35 à 40 jaar en 1.75 meter lang met een smal postuur en een grijs/rossige baard. Hij droeg een grijze muts, een oranje jas met wit logo op de borst en een donkerkleurige joggingbroek met sportschoenen. Het slachtoffer kon van nog een van zijn belagers een signalement geven. Ook dat was een blanke man van 35 à 40 jaar, 1.90 meter lang, kalend, met een breed/zwaar postuur. Hij droeg een zwarte jas en een wit shirt.