DEN HAAG - De politie is op zoek naar twee jongens die op maandag 30 oktober op de Parallelweg met geweld een slachtoffer van haar fatbike beroofden. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en moest worden vervoerd naar het ziekenhuis.

Rond 22.30 uur reed het slachtoffer met haar zwarte fatbike (merk 'La Souris Cross Boss V16') op de Parallelweg in Den Haag. Het slachtoffer kwam vanaf de Waldorpstraat onder het spoor doorgereden bij de Put, en ging daarna rechtsaf de Parallelweg op. Ter hoogte van de tramhalte Jacob Catsstraat werd de rijbaan plotseling versperd door een grijskleurige scooter. Opvallend was dat deze scooter geen windscherm had. Op deze scooter zaten twee jongens. Het slachtoffer werd gedwongen te stoppen. De bijrijder van de scooter liep op het slachtoffer af en sloeg haar direct op haar gezicht. De klap kwam zo hard aan dat het slachtoffer op de grond viel. Vervolgens pakten de jongens de fatbike en reden daarmee weg. Het slachtoffer raakte gewond aan haar oog en werd later vervoerd naar het ziekenhuis.

Signalementen

Van de twee verdachten zijn de volgende signalementen bekend:

Bijrijder:
1.80 meter
tenger postuur
donkere wenkbrauwen
donkere smalle ogen
18 a 19 jaar
donkere kleding en zwarte muts

Bestuurder:
grijze helm, zonder kin bescherming
donkere kleding

Helpt u mee?

De politie heeft een onderzoek ingesteld in deze zaak. De politie onderzoekt of er camerabeelden beschikbaar zijn van het incident. Beschikt u over beelden van het incident of van de twee jongens? Was u getuige van deze beroving? Heeft u iets anders verdachts gezien? Neem dan alstublieft contact met ons op via 0900-8844. Anoniem tippen kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.