DEN HAAG - Zaterdagochtend 16 december zijn er meerdere vernielingen gepleegd door zwaar vuurwerk in Den Haag. Rond 4.30 uur was er vuurwerk afgestoken bij de deur van een horecagelegenheid aan het Hobbemaplein. Later op de ochtend gebeurde dit opnieuw bij een bedrijfspand aan de Hobbemastraat. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen die iets gezien, gehoord of eventuele beelden hebben.

De explosies veroorzaakt door het zware vuurwerk zorgde voor grote schade. Bij de horecagelegenheid aan het Hobbemaplein sloeg de voordeur eruit en bij het bedrijfspand zijn ramen vernield. Niemand raakte gewond. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen die iets gezien, gehoord of eventuele beelden hebben. Ook wordt onderzocht of er een verband is tussen beide vernielingen.

Uw informatie helpt

Heeft u iets gezien of gehoord van de explosie? Of heeft u camerabeelden bij uw woning/auto waarop iets te zien is? Heeft u weet van conflicten, van mensen die zich bezighouden met explosies, voorbereidende handelingen of handel in zwaar vuurwerk? Deel deze informatie met de politie door te bellen naar 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.