DEN HAAG - De districtsrecherche Den Haag Zuid zoekt getuigen van een woningoverval aan de Ransdorpstraat. Daar drongen zaterdag 3 juli omstreeks 09.15 uur twee gemaskerde mannen de woning binnen.


Tussen 09.15 uur en 09.30 uur werd er bij de bewoners aangebeld. Twee zwartgeklede mannen drongen vervolgens de woning binnen en bedreigden de bewoner met een wapen. Doordat de bewoner snel vanaf zijn balkon om hulp riep, hebben de twee onverrichterzake de woning verlaten. De overvallers zijn te voet gevlucht in de richting van de Medemblikstraat, waarna zij in de richting van de Volemdamstraat zijn gerend en uit het zicht zijn verdwenen.

De aangever en zijn zoon, die de overvallers de woning uit zag vluchten, schatten de mannen ongeveer 25 jaar oud. Zijn waren in het zwart gekleed en droegen gezichtsbedekking waardoor alleen de ogen zichtbaar waren, Eén van de mannen had een stevig postuur en was ongeveer 1.80/1.86 m lang. De tweede dader had een zwaarder/boller postuur en was langer dan de ander, ongeveer 1.86 m.

Heeft u zaterdagochtend 3 juli iets gezien in de omgeving van de Ransdorpstraat dat met deze overval te maken kan hebben? Heeft u de overvallers gezien tijdens hun vlucht in de richting van de Volendamlaan of heeft u anderszins informatie die kan helpen de mannen te vinden? Neemt u dan contact op met de districtsrecherche Den Haag Zuid via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.