DEN HAAG - Op vrijdag 27 november en op maandag 30 november 2020 worden twee hoog bejaarde vrouwen het slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Vermoedelijk zijn bij beide zaken dezelfde verdachten betrokken.


De vrouwen werden gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. Hij vertelde dat er 2000 euro van hun rekening werd overgeschreven naar een Afrikaans rekeningnummer. Hij had hiervoor een oplossing. In beide zaken moesten de vrouwen aan de telefoon blijven tot een andere zogenaamde bankmedewerker langs was gekomen. Hij zou de pas doorknippen en dan was het probleem opgelost. Later bleek dat hij de passen niet had doorgeknipt maar gestolen. Ook wist de man met een smoes aan de pincodes te komen. Dezelfde dag dat de vrouwen slachtoffer waren geworden, werd er bij winkels en banken aan de Statenlaan en de Fahrenheitstraat in Den Haag voor duizenden euro’s gepind. Vermoedelijk door een en dezelfde man. In deze uitzending laten we camerabeelden van deze pinner zien.

Herkent u de verdachte of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.