DEN HAAG/ZOETERMEER - Dure schoenen, kleding, tassen en sieraden van luxe merken als Gucci, Chanel en Louis Vuitton voor zachte prijzen. Te mooi om waar te zijn. En dat was het ook. Want de 37-jarige Zoetermeerse die deze spullen aanbood op Marktplaats, Instagram en Whatsapp wordt ervan verdacht dat ze wel het geld opstreek maar niet leverde. In de Haagse regio maakte zij zo een twintigtal slachtoffers. Vandaag eiste de officier van justitie een taakstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.


Tussen 2017 en 2020 bood de vrouw op internet en social media dure merkartikelen aan voor gunstige prijzen. Dat trok de aandacht van koopjesjagers uit onder meer Den Haag, Zoetermeer en Voorburg. De deal werd gesloten, het geld overgemaakt maar de beloofde goederen werden niet geleverd. Of er arriveerden andere, goedkopere artikelen.

Daarop aangesproken door de kopers waren er telkens smoesjes. Ze was slechts tussenpersoon. Ze had de goederen namens een vriendin aangeboden die nu het geld én de goederen had. Etcetera, etcetera.

Modezaak

In een ander geval was de Zoetermeerse zelf naar een Haagse modezaak gegaan. Daar had zij allerlei dure spullen uitgezocht, honderd euro aanbetaald en was vervolgens met achterlating van valse persoonsgegevens vertrokken. De nog uitstaande schuld werd nooit meer betaald.

Zo berokkende zij haar slachtoffers voor duizenden euro’s schade. Uiteindelijk stapte een aantal van hen naar de politie. Die wist de vrouw op te sporen en verhoorde haar. Een gedeeltelijke bekentenis volgde. Volgens de officier van justitie zijn echter alle ten laste gelegde feiten wettig en overtuigend bewezen.

Hij eiste een taakstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. De uitspraak is over twee weken.