DEN HAAG - Bij een brand in een woning aan de Goeverneurlaan troffen agenten donderdag 1 juli een hennepkwekerij aan. De bewoners (63 en 66 jaar) zijn aangehouden.


Politie en brandweer kregen rond 20.10 uur de melding van een brand in de woning. De woning betrof een dubbel bovenhuis en toen zij de woning binnengingen, troffen ze een kleine hennepkwekerij aan. De hennepkwekerij was nog niet in werking. De bewoners zijn aangehouden. Onderzocht wordt of het illegaal aftappen van elektriciteit de oorzaak van de brand kan zijn

Gevaarlijk
Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Vermoedt u een hennepkwekerij bij u in de buurt, bel dan de politie via 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.