VLIJMEN/DEN HAAG - Mede door de aandacht in opsporingsprogramma’s en in andere media, konden we vaststellen wie vermoedelijk de geweldplegers zijn, die met carnaval onder andere een 33-jarige man zwaar mishandelden bij een eetgelegenheid in Vlijmen. Het gaat om vier mannen uit Den Haag, van wie we er vanmorgen drie hebben aangehouden.


De verdachten van deze ernstige geweldpleging, waarbij vier mannen klappen kregen, bleken een vader (47) met twee zonen (18 en 23) en een vierde man (25) uit Den Haag te zijn. Alleen de 23-jarige zoon werd vandaag niet aangehouden, maar naar hem zijn we op zoek en we roepen hem op om zich te melden. De drie aangehouden mannen zijn overgebracht naar het cellencomplex in Den Bosch voor verder onderzoek. De slachtoffers zijn van de aanhoudingen op de hoogte gebracht.

Beelden getoond
De geweldpleging gebeurde in de vroege ochtenduren van carnavalszondag 23 februari van dit jaar. Om achter de identiteit van de mannen te komen toonden we hun foto’s en bewakingsbeelden in het Brabantse opsporingsprogramma Bureau Brabant. Omdat er tijdens het onderzoek een mogelijke link bleek te zijn met Den Haag, werden de beelden ook uitgezonden bij Opsporing Verzocht en Bureau West. Door het uitgebreide rechercheonderzoek en diverse tips na de aandacht in de media wist het rechercheteam te achterhalen wie de mannen waren.