DEN HAAG - Twee alerte burgers hielden zaterdagmiddag 28 maart twee mannen aan voor hun betrokkenheid bij een poging woninginbraak aan de Jacob Marisstraat. De verdachten, twee mannen van 20 en 28 jaar met de Belgische nationaliteit, zitten vast. De politie onderzoekt de poging inbraak.


Een getuige zag rond 12.15 uur dat twee mannen zich verdacht bij het portiek ophielden. Een van de twee was met gereedschap bezig het slot van een voordeur van de portiekwoning open te maken. De tweede leek op de uitkijk te staan. Omdat de getuige het niet vertrouwde, vroeg hij de twee mannen wat ze aan het doen waren. De twee vertelden dat ze voor een woningbouwvereniging aan het werk waren, maar konden zich niet legitimeren. Toen de getuige zei dat hij daarom de politie zou bellen, gingen de twee er rennend met een gereedschapskist vandoor. De getuige rende erachteraan en kon er één in de kraag vatten. De tweede verdachte is door een omstander aangehouden. Agenten brachten de aangehouden verdachten naar het bureau en namen de gereedschapskist voor onderzoek in beslag.

Op straat vonden agenten nog een afgebroken slot, mogelijk afkomstig van een andere woning. Is er ook bij u ingebroken? En mist u uw slot? Neem dan direct contact op met de districtsrecherche Den Haag -Centrum via 0900-8844.

Beide mannen zitten vast en worden gehoord door de politie. De bewoner deed aangifte van de poging inbraak.