DEN HAAG - De districtsrecherche Den Haag West is dringend op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een steekincident dat op maandag 10 mei plaatsvond. Een 21-jarige Leidschendammer raakte daarbij gewond.

Surveillerende agenten kregen maandag 10 mei omstreeks 23:40 uur de melding dat er zich bij de spoedeisende hulp van een ziekenhuis een slachtoffer had gemeld met een mogelijke steekverwonding. Het slachtoffer verklaarde dat hij samen met zijn 18-jarige broertje, die avond had zitten chillen op het de Savornin Lomanplein. Op enig moment waren zij lopend vertrokken richting de Leyweg toen zij ter hoogte van het Kleine Hout naar eigen zeggen vanuit het niets werden aangevallen door drie jongens. De 21-jarige Leidschendammer liep daarbij een steekverwonding op. De twee broers werden vervolgens door een bekende bij het ziekenhuis afgezet.

Van de drie verdachten is bekend dat zij een zwarte Zip-scooter bij zich hadden en dat een van hen een lichtblauwe jas droeg. De drie hadden een blanke huidskleur en worden door het slachtoffer en de getuigen geschat op ongeveer 17 jaar oud.

Iets gezien?
De districtsrecherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. Ook komt de recherche graag in contact met mensen die mogelijk camerabeelden hebben van de looproute van de twee.

De beide broers vertrokken maandag 10 mei omstreeks 22:50 uur vanaf het De Savornin Lohmanplein en hebben de volgende route afgelegd: Vanaf Savornin lohmanplein, Groen van Pinsterenlaan zijde health spa / sporthal loosduinen, Houtwijklaan, Linksaf de Architect Berlagelaan in aan zijde even huisnummers, overgestoken naar Architect Luthmannstraat, links aanhoudend Munirpad.

Dan is in de buurt van de Albert Schweitzerlaar een eerste confrontatie tussen slachtoffer en getuige en twee van de verdachten op een scooter. Daarna is het slachtoffer doorgelopen over het Munirpad, naar de Albert Lutulistraat. In de omgeving van de Raoul Wallenbergstraat en de Leyweg, tegenover Edamstraat, wordt het slachtoffer vervolgens gestoken. Op dat moment was hij alleen met drie verdachten op / met een scooter.

Heeft u informatie of camerabeelden die voor het onderzoek relevant kunnen zijn, neem dan contact op met de districtsrecherche Den Haag West via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met m. 0800-7000.