DEN HAAG - De 31-jarige Hagenaar stond al enige tijd onder de tap op verdenking van drugshandel. Maar toen het observatieteam op dinsdag 11 mei 2021 hem wilde aanhouden, beging hij een nog grotere fout. Hij reed met zijn auto in op drie politiemensen. Één raakte daarbij gewond aan zijn been. Vandaag eiste het OM dertig maanden cel tegen hem, onder meer voor poging doodslag.


Toen de leden van het observatieteam zich bekend maakten als politie, reed de verdachte keihard met slippende banden achteruit. De drie moesten opzij springen om niet geraakt te worden. Een van hen vreesde bekneld te raken tussen de aanstormende auto en een andere wagen. Hij raakte gewond aan zijn been. De verdachte reed zijn auto tegen het zijportier van de politiewagen en ging er vervolgens te voet vandoor. Niet veel later kon hij worden aangehouden.

In de woningen van de verdachte en zijn zus werd drugs aangetroffen. In de woning van de verdachte ging het om 94 pillen MDMA en in de woning van de zus om 84 gram cocaïne. De zus van verdachte stond ook op zitting, tegen haar eiste het OM een taakstraf vanwege (onder meer) medeplichtigheid aan de drugshandel van haar broer.

De officier van justitie nam het de verdachte op zitting zeer kwalijk dat hij is ingereden op de politiemensen: “De verdachte heeft in zijn dollemansrit bewust de kans aanvaard dat hij drie agenten zou aanrijden. Ik heb ze die avond nog aan de lijn gehad en ze hebben werkelijk doodsangsten uitgestaan. Een heeft zelfs zijn vuurwapen getrokken, maar heeft gelukkig niet hoeven schieten.” De uitspraak is over twee weken.